De Kennismaking // Wat doe jij? // Contributor Bakari

Advocaat turns into running hit
 
Een van onze contributors is Bakari. Met zijn bedrijf Mentally Tough wil hij de boodschap overbrengen dat bewegen – en in dit geval hardlopen – niet alleen goed is voor je summer-ready-body is, maar ook voor je mind.

Hij spreekt uit ervaring en geeft je een eerlijk beeld van een vervelende situatie, waaruit hij zich uiteindelijk heeft los geworsteld. Hij vertelt wat voor hem heeft gewerkt om weer op de positieve kanten van het leven te kunnen richten.

 

Voorheen was ik advocaat. Bij kennismakingen kun je daar direct goed mee ‘scoren’. ‘Wat doe je?,’ werd mij gevraagd. ‘Ik ben advocaat,’ antwoordde ik dan. Een reactie als ‘Wow, wat goed!’ was eerder regel dan uitzondering. Hoe ik mij daarbij voelde, leek verder niet relevant. Het enkele woord ‘advocaat’ was voldoende om het beeld van een succesvolle jongeman te vormen.

Nu ben ik hardlooptrainer. Omdat ik dat leuker vind en daar meer voldoeninguit haal. De directe bewondering blijft uit en ik heb het idee mijn huidige beroepskeuze te moeten toelichten. ‘Ja, is een bewuste keuze. Ik heb ook jarenlang gestudeerd en had eerst ook een goedbetaalde baan. Dat wilde ik alleen niet meer. Ik heb een switchgemaakt. Snap je?’

Raar eigenlijk. Het zal alles met vastgeroeste ideeën te maken hebben. Eigenlijk zou de eerste vraag moeten zijn wat iemand doet en hoe hij of zij zich daarbij voelt. Wat voor werk diegene doet, is interessant, maar zegt verder nog niet zoveel. Hoe iemand zich bij zijn of haar werk voelt, is veel interessanter. En je weet ook meteen hoe te reageren.

En als iemand dan toch alleen vraagt naar wat je doet? Dan help je diegene toch gewoon op weg en antwoord je met: ‘(On)gelukkig zijn’.

 

Bakari zal vaker op de site voorbijkomen, dus hou hem in de gaten. Mocht je interesse hebben, dan kun je hem ook vinden via www.mentallytough.nlof @mentallytoughnl .
 
Wat zet jou in beweging?

Bakari

Schrijf je HIER in op onze mailinglijst en ontvang 3 praktische tips van Bakari!

Ik ben Bakari…

Ik ben Bakari…

Uit deze serie

Schrijf je zelf of is jouw verhaal het waard gedeeld te worden?
Download hier de pdf met

Aanlever- specificaties

Woord zoeker

Tags

Meer artikelen van Bakari

Andere contributors

Wil je op de hoogte gehouden
worden van onze evenementen,
acties en andere voordelen?

Schrijf je in op onze mailinglijst