24 uur zonder

Dat leek me wel wat: 24 uur offline, alleen op een eiland in de Vinkeveens plassen, dus dat arrangement was snel geboekt. Toen ik vertelde aan een bekende wat ik ging doen zei hij: maar je kan toch gewoon je telefoon uitzetten… Tja.

Dat leek me wel wat: 24 uur offline, alleen op een eiland in de Vinkeveens plassen, dus dat arrangement was snel geboekt. Toen ik vertelde aan een bekende wat ik ging doen zei hij: maar je kan toch gewoon je telefoon uitzetten… Tja.

Aangekomen bij Zwier mocht ik mijn telefoon inleveren, nog snel de laatste appjes eruit gegooid en onwennig stond ik hem af. Het was prachtig weer dus de boottocht naar een Vinkeveens eilandje was al een genot. Dat beloofde wat. Daar aangekomen werd de gast van de 24 uur ervoor opgehaald, het bed verschoond, eten bijgevuld en kreeg ik wat uitleg. Een heerlijke plek aan het water met een klein hutje. De hangmat lachte me al toe.

Tja en dan heb je dus 24 uur de tijd. Aan jezelf. Geen laptop, geen muziek (want geen telefoon), geen fototoestel (want geen telefoon), geen klok (want geen telefoon). Best gek. Op een plek zijn die betoverend is en waar je dan geen foto’s van kan maken en kunt delen.

Op gevoel van trek uitgebreid gaan koken voor 1 persoon met de heerlijke mand eten. Ach ja, ik heb toch de tijd. Boekje lezen, beetje mijmeren. Ik betrapte me erop dat ik in no-time tegen mezelf aan het praten was. En bedacht dat het ontzettend grappig videomateriaal kan opleveren, mensen ineens in de stilte. 

Op gevoel van slaap naar bed gaan, geen idee hebbend hoe laat het is. Ik sliep heerlijk, toen ik wakker werd, was het nog aardedonker. Ik heb geen idee hoe laat het was, maar ik voelde de behoefte om op de steiger te gaan zitten, met een deken om me heen, kijkend over het water. Ik heb er uren gezeten voor het licht werd. Ik was denk ik om 03.00 uur ofzo op. Het was prachtig. Een frisse duik in de plas als douche. Ontbijt gemaakt, ge-hangmat, thee gezet. Gedacht en gedachteloos geweest.

Ik ben best vaker alleen weg geweest, heb vaker de stilte opgezocht en daar laad ik lekker van op. Maar wat hier extra dimensie geeft is dat je even echt van alles bent ‘afgesneden’. Niemand valt je lastig en je kan geen aandacht vragen. En dat je geen kant op kan, want mijn neiging is om op ontdekkingsreis te gaan, te gaan lopen, praatjes te maken. Helemaal op jezelf, helemaal met jezelf. Voor mij was het 24 uur met.

Ik had nogal wat mee genomen die kant op aan gedachten en gebeurtenissen. Het was zo fijn om die even alle ruimte te geven. Ik had nog wel langer kunnen blijven. Ineens was de ophaalboot er. Met een nieuwe gast, voor weer 24 uur zonder. 

Sandra

Schrijf je HIER in op onze mailinglijst en ontvang 3 praktische tips van Sandra!

Ik ben Sandra…

Ik ben Sandra…

Uit deze serie

Schrijf je zelf of is jouw verhaal het waard gedeeld te worden?
Download hier de pdf met

Aanlever- specificaties

Woord zoeker

Tags

Meer artikelen van Sandra

De wereld van morgen – boekbespreking

Van Hooijdonk schrijft beeldend over allerlei ontwikkelingen in de gezondheidszorg, slimme woningen, energiewinning en vakanties. Ik zou maar wat graag eens een kijkje in de toekomst nemen.

24 uur zonder

Dat leek me wel wat: 24 uur offline, alleen op een eiland in de Vinkeveens plassen, dus dat arrangement was snel geboekt. Toen ik vertelde aan een bekende wat ik ging doen zei hij: maar je kan toch gewoon je telefoon uitzetten… Tja.

Andere contributors

Wil je op de hoogte gehouden
worden van onze evenementen,
acties en andere voordelen?

Schrijf je in op onze mailinglijst